Vredehofplein & bibliotheek Spijkenisse

In 2005 begonnen met de engineering van de bibliotheek te Spijkenisse. Architect is Winny Maas van MVRDV, gevestigd te Rotterdam. Het gebouw kenmerkt zich door de toepassing van een glazen schil op houten spanten. Tussen de houten spanten en de glazen schil zijn tal van voorzieningen opgenomen (zonwering / sprinkler / verwarming). De openbare gebieden van de bibliotheek worden in het geheel uitgevoerd in steenstrips (vloeren / plafonds / wanden / trappen). De boekenkasten worden uitgevoerd in KLP (gerecycled kunststof).

Samen met architect MVRDV is het ambitieuze plan voor de boekenberg en 40 appartementen op de parkeergarage in het centrum van Spijkenisse uitgewerkt. De opdracht behelsde de ontwerp en kostenbegeleiding en het maken van de bouwaanvraag, bestek en werktekeningen. Het project is inmiddels opgeleverd.